sâmbătă, 3 octombrie 2015

Pret : 3 lei / plicul - Stoc suficient -
           

Descriere : Mararite/ Fluturasi (Cosmos)  Genul Cosmos reuneste circa 20 specii originare din America tropicalã, unde erau cultivate de preotii misionari spanioli, cea mai cunoscutã fiind Cosmos bipinnatus Cav. – mãrãrite, fluturasi, mustata flãcãului  .Ele sunt plante excelente pentru gradina rustica, oferind nectarul pentru albine şi fluturi şi seminţe pentru păsări, tolereaza si iubesc caldura caniculara a verii.Cosmos vine din  cuvântul grecesc care descrie armonia sau universul ordonat.  Planta atinge înãltimea de 50–120 cm, fiind ramificatã piramidal în treimea mijlocie. Frunzele sunt bipenat–sectate, cu foliole filiforme, dispuse opus. Fiecare ramificatie se terminã cu câte un calatidiu lung pedunculat, alcãtuit din ligule lungi de 3–5 cm, tridintate la vârf si colorate în nuante diferite de roz, rosu, alb sau galben si flori tubuloase mici, dintate, colorate în galben de diferite nuante. Înflorirea se esaloneazã din iunie pânã în octombrie




 Plantare:  Se înmulteste prin seminte semãnate în sere sau solarii la sfârsitul lunii martie. Temperatura optimã pentru germinatia semintelor este 18 °C, plantele rãsar în 8–14 zile de la semãnat. Rãsadurile se repicã în lãdite sau în ghivece mici, dupã 2–3 sãptãmâni de la rãsãrire. Plantarea rãsadurilor în câmp se face spre sfârsitul lunii mai, la distantele de 40–60 cm. Se aplicã lucrãrile generale de îngrijire.
.


            Cerinte : Preferã solurile însorite, usoare, potrivit de umede, nu suportã brumele si îngheturile târzii de primãvarã.





Recoltarea Daca doriti sa le folositi in vaza, ca flori taiate, atunci le puteti recolta cand doar vedeti ca s-au deschis primele petale, dar nu in totalitate, vor rezista circa 5 zile in vaza.

 




           

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu